PALVELUT

Turvehoidot, Luontopalvelut, Nepsy-valmennus ja työnohjaus.

Waudevilli -Turvehoito

Turvehoito on hoitokeino, jossa käytetään turvetta kehon rentouttamiseen ja puhdistamiseen. Suomalainen hoitoturve on peräisin suoalueilta. Turve nostetaan 2–4 metrin syvyydestä, jossa siihen on vuosituhansien aikana kerääntynyt erilaisia bioaktiivisia aineita kuten humus- ja humiinihappoja. Hoidon yhteydessä nämä hapot pääsevät imeytymään solutasolle. Turve sisältää lisäksi runsaasti erilaisia mineraaleja, kuten magnesiumia, sinkkiä ja kuparia. Turvehoito vilkastuttaa aineenvaihduntaa, jolloin kehosta poistuu runsaasti nesteitä ja kuona-aineita. Turvehoidon vaikutus perustuukin pitkälti elimistön vastustuskyvyn paranemiseen ja aineenvaihdunnan tehostumiseen.

Turvehoito, osa tai kokohoito

Turvehoitohuone sijaitsee kodin yhteydessä. Hoito tapahtuu hoitopöydällä rentoutuen. Se voidaan tehdä vain selän ja hartioiden alueelle tai lisäksi myös takareisille ja pohkeisiin. Halutessa hoitoon voi sisällyttää myös kuivakuppauksen. Kesto noin 60 min.

Turvejalkahoidot, kasvonaamiot ja turvesauna ryhmälle

Nämä ovat hauskoja ja hoitavia ohjelmia pienelle tai suuremmallekin ryhmälle. Tarvitset vain porukan ja tilan tai saunan. Waudevillit hoitaa ohjelman.

Waudevilli -Luontopalvelut

Oman pihapiirin villiyrttikartoitus

Kutsu Waudevillit omille paikoillesi. Katsotaan mitä kasveja sieltä löytyy. Kasvit ovat pääsääntöisesti paikkauskollisia ja nousevat samaan paikkaan joka vuosi. Näin opit hyödyntämään villin ravinnon läheltä. Samalla käynnillä neuvon kuinka voit hyödyntää satokauden tehokkaasti ja miten voit rikastaa ravintoasi myös talvella.

Luonnontuotekerääjä-näyttötentin vastaanotto

Haluaisitko kerätä luonnontuotteita myös yli oman tarpeen. Ravintolat ja kosmetiikan valmistajat ovat heränneet suomalaisille luonnon tuotteille.  Luonnontuotteilla saat verotonta tuloa itsellesi. Ensin sinun on hyvä hankkia kerääjäkortti. Tule näyttämään osaamisesi.

Villiyrttikurssit

Tutustumme kauden villiyrtteihin luonnossa. Kurssilla opit tunnistamaan ja keräämään villiyrttejä sekä saat vinkkejä niiden käyttöön. Mahdollisuus myös jatkokurssiin, jossa syventäviä oppeja vaativampaan harrastamiseen.

Villisienikurssit

Kurssilla opit perustiedo sienten tunnistamisesta ja keräämisestä. Saat myös vinkkejä niiden käyttöön. Mahdollisuus myös jatkokurssiin, jossa saat varmuutta sienten hyödyntämiseen keittiössäsi.

Teemaretket ryhmille

Teemaretket räätälöidään toiveen mukaan. Esimerkiksi luonnontuotteiden keräämiseen perustuvat retket, virkistysretket ja mielen hyvinvointia lisäävät retket. Kestä 2-4 tuntia sopimuksen mukaan.

Retki luontoon

Lähdetään retkelle. Haluaisitko retkellä luonnossa, mutta rohkeus tai osaaminen puuttuu. Retken kohde Kuopion läheisyydessä. Kesto 1,5- 2 tuntia.

Perinteisen lipeäsaippuan valmistus

Saa rohkeutta ja opi käyttämään lipeää saippuan valmistuksessa. Jatkokurssi: Kun osaat jo käyttää lipeää ja haluat oppia tekemään erilaisia lipeäsaippuoita.

Luonnonkosmetiikkakurssi

Toteutetaan toiveiden mukaan. Kurssilla opetellaan valmistamaan luonnonkosmetiikkaa ja saat tuotteita itsellesi käyttöön.

Työnohjaukset

Työnohjaus perustuu toimijaosapuolten väliseen sopimukseen, jossa määritellään työnohjauksen tavoitteet ja toimintaperiaatteet muun muassa ohjausprosessin arviointia koskien sekä työnohjauksen käytännön toteutusta koskevat asiat, kuten aikataulu, käytettävä ohjaustila tai esimerkiksi mahdolliset verkko-ohjausjärjestelyt.

Työnohjaus on pääsääntöisesti pitkäkestoinen (1-3 vuotta) ja säännöllinen 3-5 viikon välein tapahtuva työtä ja työyhteisöä tukeva yksilön tai ryhmän ohjausprosessi. Työnohjaus voidaan toteuttaa myös kriisityönohjauksena, jolloin prosessi voi tavoitteiden perusteella määrittyä lyhytkestoisemmaksi.

Yksilötyönohjaus

Henkilökohtaista, työnohjaajan ja ohjattavan välistä ammatillista
vuorovaikutusta. Tavoitteena on ohjattavan ammatillinen tuki ja
kehittyminen perustehtävässään organisaation tavoitteiden mukaisesti.
Ohjaustyö lähtee ohjattavan näkemyksistä ja kokemuksista. Yhden kerran kesto 45 min.

Ryhmätyönohjaus

Ryhmätyönohjauksessa työvälineenä on vuorovaikutusprosessi. Ryhmän
jäsenet tutkivat ja kehittävät yhteistä tai kunkin omaa työskentelyä
määriteltyjen tavoitteiden mukaisesti. Ryhmätyönohjaukseen voi
osallistua jäseniä eri organisaatioista. Yhden kerran kesto 1,5 tuntia.

Koulutus-, virkistys- ja työhyvinvointipäivät

Työhyvinvointiin panostaminen on investointi, joka vaikuttaa merkittävästi organisaation tuottavuuteen ja taloudelliseen kannattavuuteen. Koulutuksesta viet parhaat käytännöt omaan työyhteisöösi ja parannat työmotivaatiota sekä organisaatiosi ketteryyttä muutostilanteissa. Ota yhteyttä, suunnitellaan teidän tarpeisiin sopiva kokonaisuus.

Nepsy-valmennus

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmennus (coaching, ADHD-valmennus) on tukimuoto, jolla pyritään vahvistamaan arjen sujuvuutta tilanteissa, joissa neuropsykiatriset oireet ja toiminnanohjauksen vaikeudet aiheuttavat haittaa toimintakyvylle.

Neuropsykiatrisessa valmennuksessa tavoitteet ja aikataulu sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa ja menetelmät valitaan yksilöllisesti tavoitteen ja tarpeiden mukaisesti

 

Riippuvuuskuntoutus

Onko elämänlaatusi heikentynyt jonkin riippuvuuden vuoksi? Se voi olla esimerkiksi alkoholi, huumeet, lääkkeet, pelaaminen. Riippuvuudesta voi toipua ja sen kanssa voi oppia elämään parempaa elämää. Tarjoan luottamuksellisesti matalankynnyksen apua ongelmaasi. Ota rohkeasti yhteyttä niin jutellaan lisää.

60+ hyvinvointivalmennus ja terapeuttinen keskusteluapu

Tiesitkö, että puhuminen luotettava ulkopuolisen ihmisen kanssa auttaa? Onko sinulla tarve puhua elämäsi asioista ja pohtia niitä? Sinulla ei tarvitse olla mitään sen suurempaa tai vakavampaa tai sinulla voi olla lähete Kelan tukeman psykoterapiaan, mutta odotat vielä terapeutin löytymistä. Ota yhteyttä niin sovitaan aika